FOREST


Collectie FOREST

FRAAIE HOUTLOOKS IN RUSTIEKE EN MODERNE DESSINS


We gingen zelfs nog een stapje verder door niet alleen standaard, mooie diepe houtkleuren te maken maar ook enkele oude verweerde looks waarmee deze panelen een totaal andere uitstraling krijgen en in vele toepassingen bruikbaar zijn. Creëer een unieke boho beach-look of geef een ruimte een klassieke uitstraling simpelweg door een wand met enkele PanelPiedra panelen te bekleden.

Het 'hout' van Panelpiedra is onderhoudsarm, gaat niet verkleuren en hoeft u dus niet te schilderen. Doordat al onze panelen standaard in brandklasse BS1D0 worden geleverd is ons 'hout' dus brandwerend. bovendien zal ons 'hout' niet kromtrekken of vervormen en kunt i het gewoon afwassen met een sopje als nodig. 

Na de uitvoeringen in de verkoolde houtlook in de Remember collectie is het niet vreemd dat we ook het verzoek kregen om panelen te maken in een ‘normale’ houtlook. En PanelPiedra zou PanelPiedra niet zijn als we dan niet op zoek gaan naar nét dat beetje extra waarmee we onze producten tot iets exclusiefs en aparts maken. We ontwikkelden nieuwe finishing-technieken waarmee we ons onverslaanbare PR-materiaal een geweldig realistische houtlook kunnen geven.

Alfa houtimitatie Krenodos


ALFA


Houtmosaic ALFA is een paneel van 100x100cm samengesteld uit eiken 'hout'blokjes van 10x10cm die allemaal hun eigen richting en structuur hebben. Verkrijgbaar in 4 natuurlijke kleuren is dit paneel een geweldig alternatief voor echt hout. Het grootste deel van deze panelen bestaat uit recycle en recyclebare materialen. Waterdicht, afwasbaar en brandwerend, wij vinden dit een beter idee dan echt eiken.

LUMBIER

Net als Balearia komen de originelen die als basis dienden voor dit paneel uit Azië. Het verschil met het weghalen van telkens meer (tropsich) hout uit verre oorden met onze panelen is dat wij de natuurlijke materialen op hun plaats laten. Dus geen plundering elders en geen lange transportafstanden maar hergebruik van bestaande grondstoffen. Dat is ons streven en als we daar dergelijke prachtige [roducten mee maken dan zijn we daar best trots op!

Lumbier houten shutters kleurecht Krenodos
Rustic Houten bielzen planken Krenodos

RUSTIC


De vakmensen bij PanelPiedra overtroffen zich weer eens door de perfecte nabootsing van deze rustieke balken die we maken in paneelvorm. Geschikt voor wand en plafond en natuurlijk gewoon kleurecht, stootvast afwasbaar en onderhoudsarm.

BALEARIA


Duurzame reproductie van antieke houten deuren uit Aziê. De orgiginele deurtjes en panelen die we gebruikten voor deze panelen kenden een rijke geschiedenis in Indonesie en hun karakter en sfeer blijft nu behouden door gebruik te maken van onze reproductietechnieken. Elke vezel, elke beschadiging is terug te vinden in deze panelen.

Balearia houtlook shutters Krenodos